Om mig

Om Cecilia Gudmundsson

Utbildning: Yrkesdansarlinje, Balettakademien Stockholm 1974-1977
Feldenkraisutbildning, London 1986- 1990
Dansterapeututbildning, Danshögskolan 1999-2002
Legitimationsgrundande psykoterapeututbildning med inriktning på barn och ungdom, Umeå Universitet 2009-2011

 

Jag har kontinuerligt vidareutbildat mig inom både dans- och Feldenkraisområdet. Jag arbetar på frilansbasis med dans för barn, ungdomar och vuxna. Mitt dansterapeutiska arbete riktar sig främst till barn med särskilda behov. Jag leder också workshops med dansterapeutiska metoder och förhållningssätt som grund. Som Feldenkraispedagog leder jag grupper, ger individuella lektioner samt erbjuder helgkurser. Jag har sedan många år tillbaka Atm-grupper på ABF-huset i Stockholm och indivduella FI-lektioner i Enskededalen, Stockholm.

Dansen var ett uttrycksmedel som jag fångades av redan som barn. I dansen fanns glädje, kraft och också stort utrymme för lek och fantasi. Att använda kroppen för att uttrycka känslor var lustfyllt och spännande. Redan som 3-åring började jag på dansskola och fortsatte genom hela min barn- och ungdom med att ta danslektioner. Som yrkesverksam har jag jobbat både sceniskt och pedagogiskt.

Min första kontakt med Feldenkraismetoden var 1980. Efter en hösts intensiva dansstudier i New York var jag på genomresa i Santa Barbara, Kalifornien. Jag besökte Lippe Stuart, en av de första Feldenkraispedagogerna i Sverige och blev inbjuden att delta i en ATM – lektion. Jag minns hur fascinerad jag var av att göra så lite och ändå uppleva så mycket. Som dansare var jag van vid att ta i fysiskt och pressa kroppen på ett annat sätt. Jag blev nyfiken och ville veta mer och lära mig mer om metoden. 1986-1990 gjorde jag min grundutbildning i London.

Den pedagog som jag fortsatt att utbilda mig hos är framförallt Russell Delman. Jag har också genomgått hans utbildningsprogram ”Embodied life ” (2007-2010), vars syfte är att utforska och fördjupa förståelsen av samspelet mellan kroppen och vårt inre liv.

site11 © 2017 Frontier Theme